Despre

Maria Filipescu

Maria Filipescu

Maria Filipescu si-a manifestat de mica pasiunea pentru arta. A intrat la liceul Nicolae Tonitza la sectia „design vestimentar” unde a fost frumos influentata de profesorii pe care i-a avut, formandu-i o baza solida de cunostinte si slefuindu-i aptitudinile.

In anul 2000 a intrat la Facultatea de Arte din Bucuresti la sectia „sticla-metal”. Aici a inceput sa se defineasca artistul Maria Filipescu. A inceput sa experimenteze combinatii spectaculoase de materiale neconventionale, forme si texturi contradictorii ce s-au concretizat in lucrari de pictura, sculptura, structuri si compozitiile complexe, au aparut primele piese miniaturale de tip bijuterie.

Din acest punct lucrurile au avut o ascensiune rapida. A participat la „Pret-a-Porter”, la festivalul „Pasarela”,  „Autor”, prezenta la salonului de plastica Morpho si a avut prezentari de creatie vestimentara si bijuterie la numeroase evenimente. A colaborat cu trupe de teatru si si-a lansat colectii personale.

Www.mariafilipescu.com este parte din universul ei. Puteti vizualiza colectiile si majoritatea pieselor lucrate de-a lungul timpului si puteti urmari blogul site-ului.